vildablomman.blogg.se

Ett försök att namnge vilda växter - en om dagen

Fjällbinka

Publicerad 2014-07-02 19:49:00 i Kiruna,

Trodde jag skulle få en härlig tur ute i skogen i hemtrakterna, men ack för dessa mygg. Det blev i alla fall ett par bilder och här bjuds det på en Fjällbinka.
Luossavaara
2014-06-29

Kommentarer

Postat av: Ingegerd

Publicerad 2014-07-02 21:53:11

Fjällbinkan har jag aldrig sett förut. Jättefina foton. Det är så roligt att se nya blommor.
Jag bodde en tid i Arjeplog och kröp på knä runt samhället med kamera och makroobjektiv för att fota allt jag hittade. Nu finns jag i Östersundstrakten och här finns mängder av vilda orkidéer, som kanske är mina favoriter.
Lycka till vidare med blommorna!

Svar: Tack Ingegerd, vad trevligt att höra! Dessa blommor var faktiskt de enda av sitt slag jag hittade när jag var ute och de dolde sig ganska väl också men hade velat se och fota dem när de blommat ut lite mer.Har varit i Östersund och fotat en del blommor för några år sedan (dock med lite för dålig kamera) och upplevde min trevligaste blomutflykt hittills. Det finns riktigt fina miljöer runt om kring Östersund och många fina blommor :)
None None

Kommentera inlägget här

Hej alla härliga växtälskare och ni andra sköna själar! Jag kommer från Kiruna men bor nu i Nacka. Växtligheten är helt annan här och jag upptäcker dagligen blommor jag aldrig sett förut. Följ med mig på min upptäcksfärd där jag fotar och försöker lära mig alla dessa nya växter. Givetvis kommer fynd från Kiruna och andra plaster jag passerar också få ta plats. Och var inte rädda att kommentera om jag har angett fel växt :)

Till bloggens startsida